O BANDU FOTOGALERIJA GLASBA ZGODOVINA KONTAKT

 

Štirje glasbeniki (Peter Topič, Miro Sevšek, Goran Jamšek in Igor Tršelič) smo se leta 1987 odločili, da se bo naša skupna glasbena pot imenovala Band Fantasy. Mladostna zagnanost in močna volja sta nas vodili od samega začetka. 1. aprila leta 1987 smo začeli v hotelu Adriatic v Umagu, na izposojeni glasbeni opremi in bolj kot ne brez cekinov. Ostali smo šest mesecev, igrali vsak dan, med poletno sezono tudi po dva »špila« dnevno in si tako prislužili prepotreben denar za opremo. Umag je bil za nas zelo naporna, zanimiva in turbolentna izkušnja, saj smo takrat prvič spoznali, kako je, če se preživljaš z glasbo. Ker smo repertoar dnevno preigravali in ga dopolnjevali, smo po šestih mesecih bili kar uigrana ekipa. Nakar se zgodil prvi pretres, saj je Goran zapustil ekipo, tako da smo morali na hitro poiskati in uigrati novega kitarista. To je bil Andrej Guček, ki se je na »pripravah« v Tolminu dobro odrezal.

Že na začetku naše skupne glasbene poti je bil naš cilj znan: TUJINA.

Jeseni tega leta pa se je pojavila prva priložnost in sicer po odpovedi nastopa neke druge skupine. Prišel je ta težko pričakovani prvi »špil« v tujini, to pa je bilo v Bernu v Švici. Dodobra prestrašeni in še ne navajeni švicarske natančnosti, smo se kar dobro odrezali in si zagotovili posel tudi za naprej. Tako se je začelo.

Prva priložnost se nam je ponudila v Italiji v mestecu Caldaro. Ko smo ugotovili, da kot kvartet ne moremo napredovati v željeni smeri, saj so bile zahteve po kvaliteti izvajanja glasbe in "šova" vedno višje, smo v bend priklicali že izkušenega primorskega klaviaturista Klavdija Skrta. Bend je pridobil na vseh področjih.

V Caldaru smo se odlično odrezali in si tako začeli utirati pot naprej. Saj veste, dober glas seže v deveto vas.

Sledili so dogovori z agencijami in zadeva je stekla. Nastopi so se začeli vrstiti po Italiji, Nemčiji, Švici in Avstriji.

Ponujamo vam nekaj fotografij iz tega časa.